Arrestatieteam rekent verdachten plofkraken in

vrijdag 25 augustus 2017

Venlo - De politie heeft vrijdagmorgen twee mannen ingerekend bij een garagebox in de Vogelbuurt in Venlo. Door het arrestatieteam(AT) werden diverse schoten gelost. Eén verdachte raakte licht gewond door een zogenoemde ‘beanbag’. Het tweetal wordt verdacht van een poging tot het plegen van een plof- en ramkraak die afgelopen nacht werd gepleegd. Later werd nog een derde verdachte aangehouden te Utrecht.

De recherche van de Eenheid Oost-Brabant startte enkele maanden geleden een onderzoek naar plof- en ramkraken in Nederland en Duitsland. Daarbij kwamen de aangehouden verdachten in beeld. Zij bleken in een garagebox in Venlo een gestolen auto te hebben gestald. 

Daarop werd de garagebox door de politie enige tijd onopvallend in de gaten gehouden. De afgelopen nacht kwamen de verdachten de auto ophalen en reden daarmee naar Duitsland in de omgeving van Bottrop. Zij werden tijdens het plegen van een plofkraak op een plaatselijke bank gestoord door een getuige. Daarop zijn de verdachten gevlucht, kwamen terug naar Venlo en parkeerden de auto opnieuw in de garagebox. 

Dat was het moment dat het arrestatieteam besloot de verdachten aan te houden. Zij sprongen echter in de auto en probeerden de leden van het AT en de garagedeur te rammen. Voor hun eigen veiligheid schoten de AT’ers de banden van de wagen lek en uiteindelijk werd één van de verdachten uitgeschakeld met een beanbag (een zakje gevuld met zand dat met een vuurwapen kan worden afgevuurd). De verdachte raakte daarbij licht gewond. De drie aangehouden verdachten zijn allemaal mannen uit Utrecht en zijn 31, 32 en 35 jaar oud. 

Plofkraken vormen een ernstige inbreuk op de maatschappelijke orde. Omwonenden, winkelpersoneel, ondernemers en winkelend publiek worden geconfronteerd met schade aan winkels en geldautomaten. Het onderzoek is nog in volle gang. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Daarnaast wordt onderzocht of de aangehouden verdachten zich aan meer plofkraken schuldig hebben gemaakt.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Venlo | 112 alarmeringen Venlo | Goedkoop Tanken in Venlo | Supermarkten in Venlo | Weerbericht Venlo