Venlo | straatinfo

drugs politie meldingen

Professioneel amfetaminelaboratorium aangetroffen

drugs

Venlo - In een loods aan de Heierhoevenweg in Venlo heeft de politie woensdagochtend 14 januari een groot professioneel amfetaminelaboratorium aangetroffen.

In het laboratorium bevonden zich alle benodigde grondstoffen enmaterialen voor het productieproces voor amfetamine. Op het moment vanaantreffen was het laboratorium niet in werking maar het is wel als zodaniggebruikt. Op dit moment zijn onder meer medewerkers van de Landelijke FaciliteitOntmanteling bezig met sporenonderzoek en het nemen van monsters. Het lab zal inde loop van de dag ontmanteld en afgebroken worden. Twee personen - een man eneen vrouw - zijn aangehouden.

Ondermijningsteam

De politie in Venlo werkte onder andere samen met hetondermijningsteam Limburg en de Landelijke Faciliteit Ontmanteling. De actiesluit aan bij de sturing op de gezamenlijke aanpak om als overheid deondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Een van de grote gevarenvoor de Nederlandse samenleving is namelijk de vermenging van onder- enbovenwereld. Dit heetondermijning,waarbij het gaat om Illegale activiteiten die bijna niet zijn uit te voerenzonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financin,vergunningen en huisvesting. Het ondermijningsteam werkt integraal samen metgemeenten, provincies, bedrijven/instanties, justitie in het buitenland,bijzondere opsporingsdiensten en burgers. Elke interventie raakt en verstoortdit soort criminele samenwerkingsverbanden.

Soortgelijke berichten

Grote illegale vuurwerkvangst
Almere

Hennepkwekerij ontmanteld
Epe

Politie treft 2500 kilo illegaal vuurwerk aan
Zwolle

Hennepkwekerij in flatwoning ontdekt
Oss

Tweetal met gestolen telefoon en schroevendraaier aangehouden
Amsterdam

Aanhoudingen voor plofkraken en diefstal snelle auto?s
Amsterdam

Hennepkwekerij in woning
Tilburg

Hennepkwekerijen ontmanteld
Amersfoort

Wateroverlast verraadt hennepplantage
Utrecht

Flinke partij illegaal vuurwerk
Culemborg

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio