Politie houdt ook dit jaar weer gratis Caravancontrole

donderdag 16 april 2015

Venlo - Gratis uw caravan laten controleren? Dat kan op zaterdag 16 mei aanstaande. De politie van Venlo en Venray, de brandweer en het Keuringsstation van de Rijksdienst voor het Wegverkeer in Venlo organiseren die dag een grote caravancontrole voor mensen uit die regio. Tijdens deze inspectie wordt de auto-caravancombinatie op belangrijke punten nagekeken. Naar aanleiding daarvan beslist de bezitter dan zelf over eventuele reparaties en/of vervangingen.

Nederland is een echt caravanland. Vele honderdduizenden Nederlanders gaanbinnenkort met caravan en/of vouwwagen weer de weg op om een heerlijkevakantietijd tegemoet te gaan. Maar, het zou goed zijn als iedereen voor devakantiereis de technische staat van de caravan controleert. Want als die nietveilig is, kan de vakantie zomaar 'in het water vallen'. Laat staan depersoonlijke- en verkeersveiligheid die daarmee in het geding is. Nieuwe'caravanners' kunnen tijdens de controle tips krijgen om met hun combinatieveilig de weg op te gaan.

De datum zaterdag 16 mei voor de caravancontrole is gekozen omdat deze nogruim voor de vakantiepiek gelegen is, zodat het eventueel ontdekte mankement nogkan worden verholpen vr de vakantie begint. Helaas is nog te vaak te zien dathet een en ander schort aan de caravan. Zonder zorgvuldige controle wordt dereis gestart, omdat de caravan toch in de winterstalling niets te lijden heeftgehad? Toch kan er door het stilstaan of vanwege ouderdom van slangen ofmateriaal van alles defect gaan.

Per caravan duurt de controle ongeveer een half uur. Het is gn officilekeuring maar moet worden gezien als een check. Er kunnen dus geen rechten aanworden ontleend! Er wordt onder meer gecontroleerd op verlichting, koppeling,remmen, gewichten, spiegel, trekhaak, vering, onderstel, banden en wielen. Ookwordt de gasinstallatie en de elektrische installatie van de caravan opveiligheid gecontroleerd.

Enkele andere belangrijke zaken voor die dag:

?de caravans hoeven niet leeggeruimd te worden maar mogen vol wordengekeurd, dus mt zaken als voortenten en luifels. De caravan mag geladen wordenzoals er normaal ook mee op vakantie wordt gegaan

?ivm de veiligheid mogen kinderen onder 18 jaar niet mee naar hetRDW-Keuringstation

?alle papieren die bij de caravan horen, moeten worden meegenomen

Naast de technische controle is er ook een administratieve controle van depapieren van het trekkende voertuig (rijbewijs, kentekenbewijs) en van decaravan.

De politie bekijkt of het rijbewijs en de kentekenbewijzen toereikend zijn. Datwil zeggen: mag deze bestuurder met deze combinatie rijden en mag deze caravaninderdaad wel achter deze auto hangen.

Na de check, worden de eventueel geconstateerde feiten besproken en de chauffeurkrijgt advies. Dit kan gaan van een kleine administratieve fout, tot een serieustechnisch gebrek. Omdat de controle vroeg in het seizoen gehouden wordt, kan deeigenaar nog vr de start van de vakantie zijn maatregelen nemen.

Deze gratis auto/caravancontrole is bedoeld voor mensen uit Noord-Limburg,met name dus de gemeenten Mook en Middelaar, Gennep, Bergen(L), Venray, Horstaan de Maas, Venlo, Beesel en Peel en Maas.

De controle wordt gehouden op zaterdag 16 mei van 10.00 - 16.00 uur bij hetkeuringscentrum van de RDW aan de Stanleyweg 4, 5928 LR in Venlo. Deze locatieis gelegen op industrieterrein Trade Port, Industrienummer 9482. Dit staat metborden aangegeven en is makkelijk te bereiken via de Eindhovenseweg.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Venlo | 112 alarmeringen Venlo | Goedkoop Tanken in Venlo | Supermarkten in Venlo | Weerbericht Venlo