Extra getuigenoproep onderzoek ontvoering

dinsdag 2 december 2014

Sevenum - Het rechercheteam dat bezig is met het onderzoek naar de ontvoering van een meisje medio november, doet opnieuw een getuigenoproep. Maandagmiddag werden twee verdachten aangehouden in de zaak.

Naar aanleiding van een uitgebreid onderzoek door de recherchewerden maandagmiddag een 37-jarige man uit Kessel en een 25-jarige vrouw uit hetDuitse Nettetal aangehouden. Bij de aanhouding werd ook de gezochte personenautoaangetroffen. Deze is voor nader (sporen)onderzoek in beslag genomen.Politiemedewerkers hebben daarnaast ook nog drie woningen doorzocht in Kessel,Nettetal (D) en Venlo. Over de resultaten van deze acties worden momenteel inkader van het onderzoek geen uitspraken gedaan. Wel is vastgesteld dat er geenverband is met recente zaken die in de regio Nijmegen voorkwamen. Daarnaast isuit onderzoek naar voren gekomen dat er geen relatie is tussen het slachtofferen de beide verdachten. Over het motief tast de politie nog in het duister.

Getuigen gezocht

Direct na de ontvoering deed de politie een oproep richtingpubliek om uit te zien naar een personenauto van het merk Renault en typeScenic, met daarin achteraf een verkeerde kleur. In tegenstelling tot eerdereberichtgeving blijkt het te gaan om een grijsachtige Renault Scenic. Mogelijkdat burgers op de bewuste vrijdag deze auto hebben zien rijden in Sevenum in deomgeving van de Goenjeweg en/of de Romerweg.

Daarnaast komt de politie graag in contact met een vrouw die opvrijdag 21 november rond 09.30 uur aan het hardlopen was, in de omgeving van deSevenumsedijk met het viaduct over de A67. Dit betreft vermoedelijk de zijde vanMaasbree. Deze getuige moet kort voor of na het tijdstip van de pogingontvoering voorbij zijn gelopen aan de auto, die zich mogelijk bij de brug overde autosnelweg heeft opgehouden. Getuigen worden dringend verzocht om zich temelden bij de politie indien zij informatie hebben over deze zaak. Dat kan via0900 - 88 44 of geheel anoniem via Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000.

Ontvoering

Op vrijdagochtend 21 november rond 9.30 uur werd een 17-jarigmeisje op de Goenjeweg in Sevenum van haar fiets getrokken door een onbekendeman met een bivakmuts en mogelijk een vuurwapen. Ze werd in de kofferbak van eenauto geduwd waar een onbekende vrouw in zat. Het meisje wist op de Romerweg teontsnappen. Daarna kon ze bij een getuige in de auto stappen die daarna wegreed.De auto van de verdachten is vervolgens ook weggereden.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Venlo | 112 alarmeringen Venlo | Goedkoop Tanken in Venlo | Supermarkten in Venlo | Weerbericht Venlo